Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Microsoft Dynamics NAV 2018: Interessante nieuwigheden

Microsoft Dynamics NAV 2018 is nu al een tijdje een feit en we lichten toe welke nieuwe functionaliteiten nuttig zijn voor jou als eindgebruiker.

En dat mag ook wel, want de 2018 editie staat vooral in het teken van integratie en gemak, zowel voor jullie als voor ons. 

More...

De factuur: bron van informatie

Nieuwe technologie is voor bedrijven een schat aan informatie. Je kan elk onderdeel van je bedrijf digitaal opvolgen, controleren en aanpassen. Vooral als je je bedrijfsprocessen koppelt aan je ERP-systeem. Maar we merken toch dat bedrijven niet altijd optimaal gebruik maken van die data. Dat is begrijpelijk, er is zoveel informatie dat het soms moeilijk wordt het bos door de bomen te zien. 

Er wordt bijvoorbeeld vaak niet gekeken naar data rond facturatie. Een factuur versturen is iets dat je nu eenmaal moet doen, dus staan bedrijven niet stil bij wat je allemaal in de gaten moet houden. 

More...

FaceTime Kortrijk: Technologisch event op 7 maart 2018

Op 7 maart is het weer tijd voor Face Time Kortrijk. Het technologisch evenement is al aan zijn derde editie toe en legt dit jaar de focus op nieuwe technologie en de impact hiervan op mens, economie en maatschappij.

Ons zusterbedrijf Natch is trots strategische partner van dit geweldige evenement te zijn. Ook wij, met onze jarenlange ervaring in de ERP-sector, kunnen een event dat technologische vernieuwingen helder uitlegt, enkel toejuichen. 

More...

Bierspeciaalzaak Bierparadijs kiest voor SDE en DrinkMaster!

Bierspeciaalzaak Bierparadijs levert al 27 jaar lang de betere bieren in binnen- en buitenland. Ze hebben meer dan 1.000 nationale en internationale bieren in hun assortiment. Nodeloos te zeggen dat een sterk ERP-systeem een must is om de bedrijfsprocessen efficiënt te behoren. Daarom koos het bedrijf dan ook voor SDE.

Ons DrinkMaster-pakket werd speciaal ontwikkeld om aan de noden van drankenhandelaars tegemoet te komen. Daardoor zijn er maar weinig aanpassingen nodig om het systeem bij elke drankenhandelaar te implementeren. Proficiat, Bierparadijs!

Een betaalautomaat in je winkel heeft tal van voordelen. Hier zijn er 5...

Je kan niet meer naast betaalautomaten kijken. Ze verschijnen steeds vaker bij bakkers, frituren, slagers en supermarkten. Klanten hoeven hun geld niet meer aan medewerkers te geven, maar betalen zelf via een automaat. Handig, veilig en snel. Ook groothandels en distributeurs ontdekken de vele voordelen van de betaalautomaat. 

We vertellen je wat je nu precies uit een betaalautomaat haalt:

More...

Virtual reality in de drankenhandel: wat, hoe en wie?

Virtueel proeven, het klinkt als iets uit een science fiction film. Rijen mensen die in een koude grijze zaal met een futuristische helm op lege handen naar hun lippen brengen. Niets is echter minder waar. Virtueel proeven bestaat vandaag al en brouwerijen, wijnhandelaars én drankenwinkels zetten het in om hun klanten op een vollere manier het product te laten ervaren. 

We leggen je uit wat virtueel proeven inhoudt en hoe je het succesvol kan inzetten.

More...

5 tekenen dat je met verouderde ERP-software werkt

Je ERP-software is een erg waardevol deel van je bedrijf. Daarom doe je natuurlijk liefst zo lang mogelijk met je huidige pakket. Je mag je echter niet blind staren op de kost van een nieuw ERP-systeem. Werken met verouderde software brengt op lange termijn veel meer kosten met zich mee. 

Zo weet je of je met verouderde ERP-software werkt. 

More...

Wijnhandel Ad Bibendum gaat volop voor SDE Drinkmaster en Microsoft NAV

Ad Bibendum is een drankenhandelaar die zich specialiseert in wijn. Met merken uit niet minder dan 18 landen brengen ze al meer dan 20 jaar lang de betere wijnen naar de boutique wineries. Van de wijnboer rechstreeks naar uw favoriete wijnboetiek. 

DrinkMaster, het ERP-pakket van SDE dat specifiek op drankenhandelaars toegespitst is, biedt hen de nodige elementen om hun bloeiend bedrijf efficiënt te beheren.

We kijken ernaar uit om verder met hen samen te werken. 

5 dingen die je moet weten voor je een (nieuw) ERP-pakket koopt

Een goed ERP-systeem is een van de belangrijkste tools die een bedrijf heeft. Een goed pakket automatiseert een groot deel van je bedrijfsprocessen, verlaagt je kosten en maakt je bedrijf efficiënter. Een verkeerd pakket brengt je alleen maar kopzorgen. 

En verkeerd betekent niet noodzakelijk slecht. Het betekent soms gewoon dat het niet aangepast is aan jouw bedrijf of jouw sector. Dus een ERP kopen is geen beslissing die je zomaar maakt.

In deze blog leggen we je uit wat je zeker moet weten voor je een nieuw systeem koopt. 

More...

Value added service zijn de tools waarmee je moet concurreren!

Als je distributeur van technische artikels en bouwmaterialen bent dan is je businessmodel de laatste jaren sterk veranderd. De concurrentie neemt toe en klanten maken hun beslissingen niet enkel gebaseerd op de waarde van het product. Ze willen meer.

Gelukkig zijn er manieren om te concurreren. Niet enkel op productkwaliteit, maar op meerwaarde. Die strijd win je door de juiste value added services aan je product toe te voegen. Vooral online, want digitale tools zijn een geweldige manier om je klanten van dienst te zijn.  

En zo doe je dat:

More...

Virtual reality in de drankenhandel: wat, hoe en wie?

Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Virtual reality in de drankenhandel: wat, hoe en wie?

Virtueel proeven, het klinkt als iets uit een science fiction film. Rijen mensen die in een koude grijze zaal met een futuristische helm op lege handen naar hun lippen brengen. Niets is echter minder waar. Virtueel proeven bestaat vandaag al en brouwerijen, wijnhandelaars én drankenwinkels zetten het in om hun klanten op een vollere manier het product te laten ervaren. 

We leggen je uit wat virtueel proeven inhoudt en hoe je het succesvol kan inzetten.

Wat is virtueel proeven?

Bij virtueel proeven zet je klant een VR-bril op. Daarin zit een 360° film van een bepaalde omgeving: een café, een Italiaanse wijngaard, de Schotse Hooglanden…kortom, wat je maar wil om je klant een aangename proefervaring te geven. 

Dat betekent dus dat hij wijn, bier of whisky proeft bij jou in de winkel, terwijl zijn ogen hem zeggen dat hij aan de andere kant van de wereld is. Of terwijl hij naar een filmpje kijkt waarin hij meer leert over je product. Of gewoon allebei. 

Hoe kan VR je klantervaring verbeteren? 

Smaak hangt niet alleen af van wat je proeft. Je hersenen interpreteren naast smaak ook zicht, textuur, geur en gehoor. De combinatie van die sensaties creëert de smaak. 

Als je klant dus een glas drinkt, draagt alles wat hij waarneemt bij tot de smaakervaring. Vooral visuele input heeft een grote invloed op de smaak, want waar zou jij liever een glas Toscaanse wijn drinken? In Toscane of in België? 

Kan ik VR ook op een andere manier inzetten? 

Natuurlijk! Door VR in te zetten in je winkel of toonzaal, kan je klant bijvoorbeeld je hele stock bekijken, zelfs als die niet fysiek in de winkel aanwezig is. Ze kan je in een kleine winkel een groot assortiment aanbieden.

Je kan je klanten ook filmpjes over de producten of je bedrijf tonen. Zo leren ze bij over de geschiedenis van je bedrijf en creëren ze een band met het product.  

Ze kunnen zelfs afdalen in een virtuele wijnkelder en zelf de wijn kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Wat heb ik nodig?

  • VR-brillen: Een VR-bril waar je een smartphone in schuift om je film te bekijken heb je al vanaf ongeveer 15 euro. 
  • 360° camera: Een VR-filmpje maken kan je doen met een 360° camera. 
  • Een creatieve geest!

Je kan vanaf ongeveer 60 euro een camera kopen voor op je smartphone. Wil je het professioneel aanpakken (en dat raden we toch aan), werk je best samen met een professionele cameraman of fotograaf.

Wie deed het me voor?

VR-technologie wordt elke jaar beter en veel bars en drankenhandelaars maken er al gretig gebruik van: 

  • Schotse brouwerij Guinness zette samen met supermarktketen Tesco een project op poten waarbij klanten drie van hun merken proefden terwijl de stem van een meesterbrouwer hen begeleidde. De ervaring ging niet gepaard met een film, maar met bepaalde beelden en geluiden die ontworpen waren om de smaken van het bier beter tot hun recht te laten komen. 
  • De “Lobby Bar” in London biedt klanten een virtuele cocktail aan: een whisky-cocktail met een virtueel filmpje dat je naar de Schotse Hooglanden brengt.
  • In onze eigen Leuven is bedrijf Haystack druk bezig om door middel van VR smaak- en geurtesters een realistische ervaring te geven. Het marketingbureau kan zo nog accurater testen welke geuren en smaken je moet ervaren in supermarkten, cafées en zelfs auto’s. 
  • Wijnproducent Oud Reuchlin & Boelen ontwikkelde samen met Valenciaanse wijnproducent Vicente Gandia een VR-ervaring waarbij je een rondleiding krijgt door de wijngaard terwijl je wijn proeft.

Kijk hieronder naar het filmpje van Oud Reuchlin & Boelen: