Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Losse bestanden en documenten netjes beschikbaar in Dynamics 365 via Sharepoint koppeling

SharePoint Dynamics 365 Video

Soms wil je gewoon bestanden opslaan bij het relevante record in je ERP. Met Dynamics 365 is het mogelijk om de documentenbeheer mogelijkheden van SharePoint of OneDrive te gebruiken binnen Dynamics 365 zelf. Hierdoor kan je documenten opslaan en beheren vanuit een Dynamics contact, bedrijf, lead, opportunity of ander record. Zo moet je nooit meer zoeken naar dat document dat je voor die klant maakte! 

Dit heeft vooral veel voordelen als je met Office 365 werkt en bestanden op een bepaalde klant of contact wil bijhouden. Zo kan je bijvoorbeeld een prijsvoorstel of een factuur binnen het record van een klant opslaan en bewerken, zonder dat je een andere applicatie hoeft te openen. Dit maakt het overzichtelijker en gemakkelijker om de juiste bestanden terug te vinden, zonder dat je je hele SharePoint hoeft af te zoeken.

Het wordt vooral interessant omdat dit heel gemakkelijk met enkele kliks kan worden  opgezet door een Dynamics-partner. Geen dure en lange integraties dus! Getuige hiervan dit filmpje:

Wat zijn dus de voordelen?

• Je hoeft je enkel in Dynamics 365 in te loggen om toegang te krijgen tot je bestanden

• SharePoint bestanden worden in Dynamics 365 lijsten weergeven

• Gebruikers kunnen SharePoint acties vanuit de Dynamics 365 uitvoeren

• Geen additionele software is nodig voor deze integratie 

 

OneDrive for Business

Door OneDrive in te schakelen, kan je eerst alleen aan je bestanden werken zonder dat andere gebruikers in je omgeving toegang hebben tot deze bestanden. 

Het voordeel hiervan is dat je je persoonlijke bestanden ook al per record in Dynamics 365 kan organiseren. Wanneer je denkt dat je bestanden klaar zijn om met de rest van de organisatie te delen, kan je deze bestanden eenvoudig naar de SharePoint van je organisatie overzetten vanuit de OneDrive for Business connectie.