Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Zo gemakkelijk integreert Dynamics 365 met Outlook en je e-mail

Dynamics 365 Video OutlookDynamics 365 is een van de weinige ERP-pakketten dat je toelaat om maximaal vanuit Outlook zelf te werken. Handig natuurlijk want e-mail is nu eenmaal dé plek waar de meeste mensen vaak mee bezig zijn.

Nieuwe offertes, facturen of orders maken zonder Outlook te verlaten!

Door de integratie tussen Dynamics 365 en Outlook, kan je klantengegevens in Dynamics 365 weergeven bij de mails van je klanten. Zo zie je meteen wie de verzender is en wat zijn balans is. Daarnaast is het ook mogelijk om meteen vanuit Outlook een nieuwe offerte, order, factuur, of credit nota aan te maken voor de klant. Deze kan je dan ook meteen weer via mail doorsturen.

Relevante info uit Dynamics 365 recht in je inbox!

Een andere manier om Outlook en Dynamics 365 in elkaar te integreren, is door gebruik te maken van de Dynamics 365 app for Outlook. Deze app maakt het mogelijk om Dynamics 365 info weer te geven in Outlook. Als je een mail ontvangt van een klant of een contact, krijg je meteen de gerelateerde gegevens uit Dynamics 365 te zien. Dit is mogelijk in zowel het Outlook programma, de web-versie van outlook, en de mobiele app van Outlook. 

Dankzij deze app kan je ook eenvoudig activiteiten zoals taken, telefoongesprekken, of afspraken op een contact registreren zonder dat je Outlook hoeft te verlaten. Ook is het mogelijk om activiteiten die al op deze contacten staan te bekijken en om mails van deze contacten in Dynamics 365 te bewaren. Handig voor je collega’s, zo weten zij ook meteen de status van de klant!

Ook als je zelf een mail aan het schrijven bent, kan je snel informatie vinden over de ontvangers en gebruik maken van templates die op basis van Dynamics 365 data worden ingevuld.