Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Dynamics NAV | FAQ | veelgestelde vragen

Dynamics 365 logo

Als Gold Microsoft Dynamics-partner zijn we enthousiast over de nieuwste bedrijfssoftware Microsoft Dynamics 365.  In deze blogpost verduidelijken we even hoe Dynamics 365 zich verhoudt tot Microsoft Dynamics NAV voor de Belgische ERP-markt.

Q: Wat is Microsoft Dynamics 365?

Dynamics 365 is Microsoft’s nieuwe bedrijfssoftware in de cloud en bevat zowel CRM- als ERP-mogelijkheden. In plaats van één grote applicatie bestaat het verschillende apps die op hetzelfde datamodel geschoeid zijn en dus zeer sterk met elkaar kunnen integreren:

  • Dynamics 365 for Sales
  • Dynamics 365 for Marketing
  • Dynamics 365 for Customer Service
  • Dynamics 365 for Project Service Automation
  • Dynamics 365 for Field Service
  • Dynamics 365 for Operations
  • Dynamics 365 for Financials (nog niet beschikbaar in België)

Dynamics 365 vervangt Dynamics CRM en is de opvolger voor Dynamics AX dat nu door het leven zal gaan als Dynamics 365 for Operations. Microsoft wil met deze aanpak iedereen productiever en succesvoller maken in zijn job waardoor bedrijven op een goede manier met digitale transformatie kunnen omgaan dixit CEO Satya Nadella op LinkedIN.

 

 Q: Is Dynamics 365 voor grote of kleine bedrijven?

Beide.

Voor grote bedrijven (+250 medewerkers) bundelt Microsoft volgende apps in de Dynamics 365 Enterprise Edition: Sales, Marketing, Customer Service, Field Service, Project Service Automation & Operations. 

Voor kleinere bedrijven (minder dan 250 medewerkers) biedt Microsoft volgende apps in de Dynamics 365 Business edition: Sales, Marketing, Customer Service & Financials. Deze ‘Business Edition’ is nog niet beschikbaar in België.

Je kan als bedrijf zelf kiezen welke apps je activeert in je bundel of edition.

 

Q: Wordt Microsoft Dynamics NAV vervangen door Dynamics 365?


Dynamics NAV 365 roadmapNeen. 

Microsoft Dynamics NAV blijft als apart ERP-pakket bestaan met focus op de middelgrote onderneming en heeft een eigen toekomstvisie en productroadmap die ettelijke jaren vooruit kijkt. Dynamics NAV kan gekoppeld worden met Dynamics 365.

De Dynamics 365 for Financials-app uit de Dynamics 365-suite is losjes gebaseerd op Dynamics NAV Navision maar bevat minder uitgebreide ERP-functionaliteit

We bekijken graag samen met jou wat jouw noden zijn en welke oplossing (Dynamics 365 of NAV) voor jouw bedrijf de beste fit is.

 

Q: Als ik vandaag voor Dynamics NAV kies, kan ik dan koppelen met Dynamics 365 of later overstappen?

Ja.

Dynamics NAV 2017 biedt integratiemogelijkheden met Dynamics 365 (zoals het dat voorheen ook al deed voor Dynamics CRM) en Microsoft voorziet mogelijkheden om je NAV-licenties om te zetten naar Dynamics 365-licenties. Dit wordt case by case bekeken door Microsoft.

 

Q: Kan je Dynamics 365 aanpassen op maat?

dynamics 365 business appsAan de standaard-apps van Dynamics 365 kan je niet maatwerken. Deze Dynamics 365-apps bevinden zich in de cloud en worden automatisch geüpdatet door Microsoft. Wel kan je extra functionaliteit toevoegen via apps uit de Appsource-winkel.

Daarnaast zijn er een aantal apps van Microsoft beschikbaar die verregaand integreren met Dynamics 365 zoals Power BI, Office 365, PowerApps en Microsoft Flow om zo zelf met je data in Dynamics 365 aan de slag te gaan op de manier die jij wil. Veel van deze apps zoals Power BI, PowerApps etc kunnen ook ingezet worden voor Dynamics NAV 2017.

 

Q: Wat kost Dynamics 365?

De licentieprijzen van Microsoft Dynamics 365 vind je hier: https://www.microsoft.com/nl-be/dynamics365/pricing 

Het configureren, parameteriseren, importeren van je data, het opleiden van je medewerkers etc gebeurt nog steeds door een partner en is niet opgenomen in bovenstaande licentietarieven.

 

Q: Ik wil mijn bedrijf optimaliseren met Dynamics maar weet niet goed waar beginnen?

We hebben met onze 30+ jaar ervaring heel wat kennis rond de Dynamics-producten opgedaan. Daarnaast kennen we zo wat alle Dynamics-partners in België. Neem even contact met ons op en we helpen je graag op weg.

https://www.sde.be/contacteer-ons-5-5.aspx