Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

ERP toekomsttrend: Hoofd in de wolken, voeten op de grond

erp-cloud

Alsof SaaS (software as a service) en cloud nog niet verwarrend genoeg waren, lijkt de ERP-trend nu eerder Hybrid Cloud te worden. Bedrijven zoals Microsoft bieden hun ERP toepassingen zoals Dynamics NAV namelijk zowel in de cloud aan als on-premise (op je eigen server). In Hybrid Cloud maakt men de combinatie van cloud en on-premise. Men knipt data en ERP-processen op en kiest welke in de public cloud mogen, welke in de private cloud en welke on-premise moeten blijven.

Op deze manier kunnen bedrijven de voor- en nadelen van cloud of on-premise min of meer gaan combineren om tot een oplossing te komen die het beste bij hen past. 

Hoewel we er sterk in geloven dat op een dag de hele ERP zal verhuizen naar de cloud, bijvoorbeeld naar Microsoft’s Azure cloud, zien we nu toch al enkele jaren dat die evolutie trager verloopt dan verwacht. Een tussenstapje in de vorm van Hybrid Cloud, zou daarom wel eens noodzakelijk kunnen zijn vóór bedrijven en de technologie echt klaar zijn om alle business-processen richting de grote wolk te duwen. ERP2020-ebook

Deze blogpost is één van de toekomsttrends uit ons gratis e-book 'ERP 2020 - Toekomsttrends in ERP-software voor middelgrote bedrijven'. Het e-book is hier gratis te downloaden. Ontdek de 7 andere trends waartegen uw nieuwe ERP opgewassen moet zijn.