Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Bent u al op de hoogte van Microsoft Dynamics NAV 2013?

Microsoft Dynamics NAV 2013 is ERP voor de KMO die haar bedrijfssoftware wil stroomlijnen en efficiënter wil werken. In Dynamics NAV 2013 werd de reeds uitgebreide functionaliteit van het ERP systeem nog verder uitgebreid! We lijsten hieronder alvast de belangrijkste voordelen, nieuwe features, beschikbaarheid en de prijzen op.

 

Belangrijkste voordelen van de nieuwe Microsoft Dynamics NAV 2013:

Toevoeging van ERP mogelijkheden van de bovenste plank

Zoals een cash flow prognose, kostenberekening, montage management, tijdslijn visualisatie, en andere verbeteringen zoals een verbeterde query, het in kaart brengen van een betere toegang tot gegevensanalyse en prestaties van meerdere gebruikers. Deze nieuwe features bevorderen diepere inzichten in de activiteiten en processen van uw bedrijf. U krijgt er meer controle door! 

Nog efficiënter, waardoor u tijd bespaart en uw marge vergroot

Indien u uw personeel aanmoedigt en motiveert om efficiënter en productiever te werken, verlaagt u uw kosten. Nieuwe functies en verbeteringen zoals Microsoft Dynamics NAV 2013 Web Client, SharePoint, verfijnde rol gebaseerde mogelijkheden en een grotere flexibiliteit zorgen voor meer kracht van Microsoft Navision 2013 doorheen uw onderneming.

Nog eenvoudiger om mee te werken voor uw mensen

Het aanleren van Dynamics NAV 2013 is zeer gemakkelijk.

Nieuw of verbeterd in Microsoft Dynamics NAV 2013:

De vernieuwingen en optimalisaties zijn onder te verdelen in 3 grote groepen. 

Plaats uw mensen centraal

Geef uw werknemers snelle toegang tot noodzakelijke gegevens. Zorg er voor dat ze snel en efficiënt kunnen werken. Dit kan onder andere door enkele functionaliteiten:

 • Kostenberekening
  Zorg voor een grotere zichtbaarheid en inzicht in hoe uw bedrijf presteert. Dit door het sturen van de budgetten en de werkelijke exploitatiekosten, afdelingen, producten en projecten.

 • Cash Flow prognose 
  Analyseer uw uitgaven en inkomsten. Onderneem sneller acties. Krijg een beter zicht op uw huidige cash positie, voorspel korte termijn cash flows en bewaak contante ontvangsten en betalingen. Voorspel verschillende cash flows over verschillende tijdsperiodes.

 • Assemblage management 
  Deze mogelijkheden helpen uw onderneming om de verschillende voorraadniveaus te verbeteren zodat u een optimale klantenservice kan blijven bieden. Montage management integreert uw volledige Microsoft Dynamics NAV voorraadketen, waaronder ook de verkoop, voorraadplanning, magazijnbeheer, … om zo de kosten te verlagen en een beter zicht te hebben op uw voorraad.

 • Rapporteringsverbeteringen 
  Microsoft Navision 2013 biedt u verschillende nieuwe rapporteringsverbeteringen. Ook dankzij de Microsoft Excel spreadsheet software en andere Microsoft technologieën. Dit zal de productiviteit nog meer stimuleren en het beslissingsproces beter helpen controleren.

 • Beschikbaarheid van een artikel dankzij een tijdslijn en event 
  Maak gebruik van de nieuwe mogelijkheden om data te visualiseren, bijvoorbeeld de tijdslijn visualisatie.

 • Planning van de voorraad verbeteren 
  Deze verbeteringen helpen u planningssuggesties te controleren en het verbeteren van de leveringen met de inventaris in combinatie met bestellingskosten.

 • Een gestroomlijnd magazijnbeheer 
  Versterkt de integratie tussen productie en magazijnbeheer, dienstenmanagement en montage management. Dit alles om de voorraadnauwkeurigheid te verbeteren en om stock te verminderen zonder het risico op stockbreuk te vergroten.

 • Job- en dienstenmanagement 
  Deze verbeteringen zorgen er voor dat u een beter zicht hebt op de verwerkingstijd en dienstenprocessen door een zicht te hebben op de voorraad en de vraag gelinkt aan een bepaald item.

 • Microsoft OneNote integratie 
  OneNote is onderdeel van Microsoft Office en laat toe om heel gemakkelijk en gecentraliseerd notities bij te houden. De populaire tool is nu ook geïntegreerd met Navision.

Verhoog de efficiëntie en verlaag de kost

Zorg dat al de gebruikers productiever werken door de alledaagse functies en processen te vereenvoudigen. Dit zal leiden tot lagere kosten en een betere cash flow.

 •  Het bereik van Microsoft Dynamics NAV 2013 vergroten door middel van Microsoft SharePoint en de Web Client

  Microsoft Dynamics NAV 2013 Web Client is een vereenvoudigde versie van de standaard-schermen voor Microsoft Navision. Deze schermen zijn web gebaseerd waardoor bijvoorbeeld gelegenheidsgebruikers gemakkelijker toegang verschaft kan worden. Belangrijke informatie is op deze manier zeer eenvoudig te raadplegen via een browser. Door middel van Microsoft SharePoint kan je websites opzetten om zo Microsoft Dynamics NAV 2013 gegevens en informatie te delen. Zoals bepaalde pagina’s en rapporten. Dit zowel met mensen binnen als buiten het bedrijf. 

 • Nog meer afgestemd op de rol van elke specifieke gebruiker (RoleTailored) 

 1.  Visueel: Het is in sommige gevallen veel duidelijker om gedetailleerde informatie over te brengen aan de hand van visueel materiaal, zoals uitgebreide grafieken. Door beter uw gegevens te begrijpen en in kaart te brengen, is het veel eenvoudiger om sneller acties te ondernemen. 

 2. Groeperingsmogelijkheden op pagina’s: nieuwe functionaliteiten geven de mogelijkheid om data te combineren en in tabelvorm weer te geven.

 • OData (Open Data Protocol)
  Web service maakt het mogelijk om een oplossing voor self-service business intelligence te ontwikkelen. 

 • Verbeteren van het gebruikersgemak
  Het zijn de kleine alledaagse functionaliteiten die een groot verschil uitmaken. Daarom zijn er een groot aantal verbeteringen aangebracht bij onder andere de functies: alles selecteren, kopiëren / plakken, link delen, zoekfunctie, mogelijkheid om te filteren,…

Platform voor groei

Maak gebruik van het Microsoft platform en zorg er voor dat u flexibel kan werken en goed kan blijven groeien terwijl u op een juiste manier uw IT kosten kan beheren.

 • Vergroot het bereik van Business Intelligence en rapportering
  Stel rapporten veel sneller op en gebruik ze ook beter dankzij Dynamics sortering en KPI visualisatie.

 • Microsoft Dynamics NAV 2013 Unicode ondersteuning
  Dit helpt u om nieuwe markten te betreden en handel te voeren over de grenzen heen.

 • Microsoft Dynamics NAV management
  Dit profiteert van een nieuwe server administratie tool die onderdeel uitmaakt van de Microsoft Management Console en de Windows PowerShell. Een scripttaal die gebouwd is op het Microsoft .NET Framework.

 • Een snelle start met Microsoft Dynamics 2013
  Dankzij een snellere implementatie door gebruik te maken van out-of-the-box configuraties.

 • Vereenvoudigde BTW naleving en rapportering
  Pas veranderingen in de BTW-tarieven snel en gemakkelijk aan.

Beschikbaarheid voor Dynamics NAV 2013:

Microsoft Dynamics NAV 2013 is beschikbaar sinds 1 februari 2013 in België. Dit wil zeggen dat de basisversie die Microsoft aanlevert volledig klaar is en dat partners zoals SDE deze kunnen implementeren bij klanten.

Prijzen voor Microsoft Dynamics NAV 2013:

De prijs voor ERP als Dynamics NAV bestaat uit een aantal onderdelen. Enerzijds is er de prijs per gebruiker van de software, anderzijds de prijs voor mogelijke uitbreidingen en als laatste de kostprijs om het ERP pakket klaar te stomen voor gebruik. Dit wil zeggen dat het zo moet worden ingesteld en misschien nog moet worden aangepast aan de specifieke noden van uw bedrijf.

De kostprijs voor het opzetten en aanpassen van de standaardoplossing aan uw noden gebeurt naar aanleiding van een duidelijke analyse. Na deze analyse weet u exact hoeveel de aanpassingen kosten. 


Bereken hier uw prijs voor Dynamics NAV.